2015-10-27

Online-seuranta ja rastit

Online-seuranta ja tarkistuspisteet

Halloween hikeä suorittavia voi seurata kartalta lähes reaaliajassa tapahtuman aikana. Kartalla näytetään millä tarkistuspisteellä kukakin on viimeksi leimannut ja mihin kellonaikaan. Tämän avulla voit itse seurata tapahtuman aikana kännykälläsi, että missä muut kulkevat ja myös fanit ja kotijoukot voivat seurata etenemistäsi:

http://qr-punch.appspot.com/qr/qr/online?e=5701301119746048

Online-seurannan toiminta edellyttää, että jokainen kulkija leimaa itsensä reitille asetetuilla rastipisteillä. Tällä varmistetaan myös, että jokainen kulkee koko suunnitellun reitin.
Yksi henkilö voi leimata samalla kerralla useamman henkilön. Kaikilla ei siis tarvitse olla tarkoitukseen sopivaa kännykkää vaan riittää, että yhdellä samassa ryhmässä kulkevalla on sopiva puhelin.

Rekisteröinti

Rekisteröi kännykkääsi henkilöt jotka haluat leimata. Rekisteröintiä voi muuttaa matkan aikana jos kulkuryhmän kokoonpano muuttuu. Rekisteröinti on mahdollista 28.10.2015 illasta alkaen.
Rekisteröinti
Kannattaa tallentaa kännykän kirjanmerkkeihin rekisteröintisivun osoite:
https://qr-punch.appspot.com/qr/qr/

Rastileimaus

Rastileimauksen voi tehdä usealla eri tavalla:
  1. Lukemalla langattomasti rastilla oleva NFC-tagi
  2. Lukemalla QR-koodi kännykän kameralla
  3. Kirjoittamalla QR-koodia vastaava tekstikoodi kännykällä WWW-lomakkeelle osoitteessa: https://qr-punch.appspot.com/qr/qr/

NFC-leimaus

NFC-leimaus onnistuu puhelimilla joissa on NFC-tuki esim. monet Lumia-puhelimet ja Android-puhelimet. Aktivoi puhelimesi NFC-tuki, kosketa puhelimella rastissa olevaa N-kuvaketta ja avaa puhelimen tagista löytämä linkki.

QR-koodileimaus

Rastilla käyminen todennetaan ensisijaisesti lukemalla kännykällä rastilla oleva ruutukoodi (QR-koodi) ja käymällä kännykän WWW-selaimella QR-koodista löytyneessä WWW-osoitteessa. Voit kokeilla rastileimausta seuraavalla lähtörastin mallilla:
Mallirasti

Leimaaminen rastikoodilla

Jos QR-koodin lukeminen ei onnistu voi rastin QR-koodia vastaavan tarkistuskoodin (mallirastissa 1100) kirjoittaa WWW-lomakkeelle myös käsin mutta tämä on paljon hitaampaa. Pimeässä ja sateessa QR-koodien lukeminen ei kuitenkaan aina onnistu. Tallenna kännykkäsi selaimen kirjanmerkkeihin osoite:
https://qr-punch.appspot.com/qr/qr/
Laitevaurion tapahtuessa voi tarkistuskoodin kirjoittaa myös paperille muistiin.

Jos eksyt

Jos eksyt niin paikanna itsesi http://m.retkikartta.fi/-palvelulla.

QR-koodin lukeminen kännykällä

Useimmat vanhemmat nokian kännykät tukevat suoraan ruutukoodien (QR-koodi) lukemista. Kännykästä löytyy valmiina viivakoodilukija -sovellus, joka osaa lukea ruutukoodit. Muihin kännyköihin sopivan lukijaohjelman saa erikseen. Muista kokeilla leimaamista etukäteen! Kaikilla ohjelmilla ei toimi joukkueen rekisteröiminen ja näitä ohjelmia ei voi silloin käyttää. Suositeltavia ohjelmia kännyköihin:
Android-puhelimet:
  • Barcode Scanner 
    • Tämä on erinomainen ohjelma. Erityisesti kun muistaa ohjelman asetuksista ruksata kohdan "Open web pages automatically" niin leimaaminen sujuu hyvin nopeasti. 
  • QR Barcode Scanner ei kelpaa!
IPhone:
Lumia:
Kaikista Lumioista löytyy QR-lukija suurennuslasi(hipaisu)napin takaa,
Napauta suurennuslasia, sitten silmän näköistä kuvaketta alhaalla, lue koodi ja napauta sitä, kun ilmestyy ruudulle. Qr-koodi luettu ja rasti leimattu.Useissa Lumioissa on myös NFC muttei kaikissa.Muut laitteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti