Halloween hike 2019 tapahtumakutsu

 
Halloween hike tarjoaa jo kymmenettä kertaa pimeyttä, märkyyttä ja pitkän matkan nautittavaksi synkässä syyssäässä.

Aikataulu

Halloween hike järjestetään lauantaina 26.10.2019. Tänä vuonna on käytössä liukuva lähtöaika klo 08 - 12.  Maali on avoinna sunnuntaihin 27.10.2019 klo 13 saakka.

Reitti ja matkat

Halloween hike kuljetaan tänä vuonna Leivonmäen kansallispuiston alueella. Kts. kartta. Leivonmäen kansallispuiston polut ovat pääasiassa hyviä ja helppokulkuisia, mutta myös kivikkoa löytyy. Luvassa lienee kaikkien aikojen nopeakulkuisin Halloween hike. Lyhimmillä matkoilla ei ole suuria korkeuseroja.  Kansallispuistossa käydään myös sellaisilla alueilla joilla vain harvat käyvät. Kansallispuiston ulkopuolelta noukitaan muutamia herkkupaloja kuten Tammimäki, joka on Etelä-Suomen korkein mäki ja yksi Struven ketjun pisteistä.  Kesä on ollut taas kuiva mikä lupaa hyväkuntoisia polkuja.

Reitti koostuu 30 km peruslenkistä, josta haarautuvat pitempien matkojen vaatimat lisälenkit. Tarkat reitit ovat vielä työn alla, mutta ne saataneen valmiiksi jo syyskuun aikana.

Tänä vuonna lähtöpaikka on sivussa reiteiltä eli reitit eivät käy välillä poikkeamassa tapahtumakeskuksessa. Reitit kuitenkin risteävät joten omia lisäeväitä ja varusteita on helposti jätettävissä reitille. Varusteiden säilyttämisestä reitillä tulee tarkempia ohjeita myöhemmin. Reiteille osuu kaksi popup-kahvilaa, joista voi ostaa lisäevästä. Varatkaa mukaanne käteistä rahaa, koska maksukortit eivät todennäköisesti kelpaa.

Osallistujat saavat reittikartan ja reittikirjan, jossa selostetaan tarkemmin reittiä ja sille osuvia kohteita. Lisäksi suunnistustaidottomille suositellaan GPS-laitetta reitillä pysymiseen. Gps:llä varustettu älypuhelin riittää hyvin tai rannelaitteeseen asennettu reitti. Reitti on periaatteessa täysin vapaavalintainen, kunhan kulkee karttaan merkittyjen tarkistuspisteiden kautta eikä kulje piha-alueiden läpi. Karttaan on piirretty järjestäjän suosittelema kulkureitti. Maastotaivalten oikominen maanteitä pitkin ei kuulu tapahtuman henkeen eikä tämän vuoden reitillä edes ole mahdollista oikoa.

Reitin ajokelpoisuus vaihtelee. Suurin osa reitistä on hyvin ajettavaa, mutta varaudu siihen, että joudut myös kantamaan polkupyörääsi.

Reittijälki jaetaan myös GPS-laitteeseen sopivana GPX-tiedostona.

Reitti kulkee pitkin vaellusreittejä, luontopolkuja, metsäautoteitä ja teitä. Yksi lyhyt umpimetsätaival osuu kaikille reiteille. Kaikilla reiteillä on myös lyhyt vesistön ylitys, joka tapahtuu kahlaamalla tai jollakin muulla myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.

Reittien tarkat pituudet varmistuvat lokakuussa, mutta tavoite on saada kunkin reitin pituus mahdollisimman lähelle listattua:
 • 30 km
 • 50 km
 • 75 km
 • 100 km
 • 160 km
Osallistua voi kävellen, juosten tai pyöräillen.

Kulkemansa reitin pituuden voi lopullisesti päättää vasta matkan aikana. Matkan voi lopettaa hyväksytysti kuitenkin vain kisakeskuksessa.

Online-seuranta

Tapahtumassa on käytössä älypuhelimien käyttämiseen perustuva osallistujien seuranta. Osallistujat leimaavat itsensä tarkistuspisteillä älypuhelimillaan ja tieto tästä päivittyy suoraan seurantaan.

Huolto

Jokainen osallistuja vastaa omasta huollostaan. Ulkopuolista apua ei saa käyttää lukuunottamatta kauppoja yms. kaikille tarjolla olevia palveluita. Tapahtumakeskus on auki koko tapahtuman ajan varusteiden ja omien eväiden täydentämiseksi, mutta keskus ei tänä vuonna ole keskellä reitistöä. Reitillä on ainakin yksi popup-kahvila. Pisimmillä reiteillä on yleensä ollut ainakin yksi järjestäjien yllätyshuoltopiste.
Reiteille osuu laavuja ja nuotiopaikkoja joissa voi myös levähtää. Juomavettä on mahdollista saada kisakeskuksen lisäksi myös reitin varrelta parista pisteestä.
Tapahtuman jälkeen pääsee suihkuun ja saunomaan.  Miehille ja naisille on omat peseytymis- ja saunatilat. Osallistujille on tarjolla keittoruoka kisakeskuksessa.

Ennen tapahtumaa ja sen jälkeen parhaat pullakahvit tarjoaa osallistujille alehintaan tapahtumakeskuksen vieressä oleva Karoliinan kahvimylly.

Ilmoittautuminen ja hinnat

Suositeltavaa on osallistua kaverin kera tai lyöttäytyä viimeistään lähtöpaikalla muiden samaa matkaa kulkevien joukkoon. 

Ilmoittautuminen verkkokaupassa

Ilmoittautuneet

Hinnat
 • 23.9.2019 saakka nopeiden halpa hinta: 35 euroa
 • 24.9.2019 - 11.10.2019: 45 euroa
 • 12.10.2019 - 18.10.2019: 55 euroa
 • Jälki-ilmoittautuminen 19.10. alkaen on mahdollista vain rajoitetulle määrälle: 60 euroa. 
 • Ilmoittautuminen on mahdollista vain verkossa ja etukäteen. Tapahtumapäivänä ei voi enää ilmoittautua.
 • Juoksijakortilla 1€:n alennus koodilla: juoksuale
Hinta sisältää vedenpitävän reittikartan, sanallisen reittiohjeen puhelimeen (ei tulostetta), reitin gpx-tiedoston omaan gps-laitteeseen, älypuhelinpohjaisen online-seurannan verkossa, saunan, peseytymisen ja keittoruuan kisakeskuksessa tapahtuman jälkeen. Lisäksi raatotaksikyydin keskeyttäessä. Sairastumistapauksissa osallistumisensa voi lääkärintodistusta vastaan siirtää seuraavan vuoden Halloween Hikeen tai sitä ennen järjestettäviin muihin MaastoMahdin tapahtumiin.

Jos olit edellisvuonna sairaana, niin voit siirtää osallistumisesi tälle vuodelle. Ilmoita siirrosta osoitteeseen maastomahti@eemeli.

Alle 15-vuotiaat lapset pääsevät vanhemman seurassa mukaan puoleen hintaan alennuskoodilla "lapsiale". Alle 15-vuotiaille suositellaan vain 30 km matkaa.

Osallistujia ei ole vakuutettu. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Varmista oma vakuutusturvasi.

Lähtö- ja maali

Tapahtuman lähtö- ja maalipaikka sijaitsee Kurkiauran koululla Leivonmäen kylässä osoitteessa Leivonmäentie 6. Etäisyys Jyväskylästä on noin 52 kilometriä.

Paikalle pääsee myös linja-autolla. Facebook-tapahtumassa tai ryhmässä voi järjestellä osallistujien keskinäisiä kimppakyytejä. Kimppakyydeillä paikalle saapumista suositellaan. Parkkitilaa on rajatusti.Pakolliset varusteet

Mitä kevyempi reppu on niin sitä parempi ja helpompi on matkaa taittaa. Seuraavassa on listattu pakolliset selviytymisvarusteet kävelijöille ja juoksijoille:
 • Toimiva ja rastileimaukseen sopiva puhelin (akku täynnä!) vesitiiviisti pakattuna
 • Ensiapupakkaus (urheiluteippiä, laastaria, ideaaliside)
 • Avaruuslakana
 • Otsalamppu ja vara-akut
 • Merkinantopilli
 • Vesipullo tai -pussi
 • Vedenpitävä takki
 • Evästä
 • Pipo
 • Vaihtopaita
 • Vaihtosukat
 • Käsineet
 • Kompassi
 • WC-paperia
 • Kynä (lyijykynä) ja paperia vesitiivisti pakattuna
 • Kartta (saa järjestäjältä)
 • Repun takaosassa heijastin tai pieni punainen valo
Pyöräilijöiden varustelistaus on sama seuraavilla korjauksilla ja lisäyksillä:
 • Maastopyörä tai cyclocross (suositellaan maastopyörää)
 • Polkupyörän korjausvälineet (ainakin varasisäkumi, paikkaustarpeet, pumppu)
 • Pyöräilykypärä
 • Lain vaatimat heijastimet ja valaisimet. Suositellaan taaksepäin näkyvää punaista takavaloa.

Kävelijöiden pakollinen varuste yli 30 km matkoilla:
 • Kävelysauvat

Onnettomuuden sattuessa

Jos osallistujalle tapahtuu onnettomuus tapahtuman aikana on siitä ilmoitettava heti kilpailun järjestäjille. Osallistujia ei ole vakuutettu. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan.
Kaikilla osallistujilla on velvollisuus auttaa hätätilanteessa muita.
Vakavissa onnettomuuksissa on soitettava hätänumeroon 112.

Keskeyttäminen

Tapahtuman aikana päivystää raatotaksi, joka noutaa reitiltä loukkaantuneita, uupuneita ja mörön puremia, jotka eivät enää kykene omin voimin jatkamaan matkaa.
Raatotaksia ei voi kutsua jos syynä on pelkästään "pelkään pimeetä", "mörkö juoksee perässä!, "ei enää huvita", "väsyttää", "äitiä on ikävä" tai "jalat on märät". Raatotaksi tulee vain, jos on oikeasti niin pahoja ongelmia, että matkaa ei pysty jatkamaan. Varaudu näyttämään kuskille mörön puremajäljet pohkeessasi. Jos et lähde matkaan tosissasi kulkemaan koko matkaa, niin älä lähde ollenkaan. Raatotaksin numero ilmoitetaan myöhemmin.

Tavarasäilytys

Varusteita voi jättää säilytykseen kisakeskukseen.

Majoitus

Tapahtumakeskuksessa ei ole virallista yöpymismahdollisuutta. Keskellä yötä maaliin saapuville löytyy tarvittaessa paikka lattialta. Tutustu lähiseudun majoitustarjontaan.

Palkinnot

Nopeimmille tarjotaan mainetta ja kunniaa. Erillisiä palkintoja ei jaeta. Halloween hike ei ole tiukkapipoinen kilpailu, vaan yhdessä taistelemme pitkää matkaa, pimeyttä ja mörköjä vastaan. Jokainen matkan selättänyt ja maaliin selvinnyt on voittaja!

ITRA

Kaikille matkoille haetaan ITRA (International Trail Running Association) pisteytys. Jos haluat ITRA-pisteitä niin ilmoita syntymäaikasi ilmoittautuessasi.

Tulokset

Tapahtuman tulokset ilmoitetaan tapahtumasivulla mahdollisimman pian tapahtuman päättymisen jälkeen. Käytössä on myös online-tulokset ja -seuranta.

Järjestäjä

Tapahtuman järjestää MaastoMahti Ry (halloween@eeme.li)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti