Halloween hike 2020 tapahtumakutsu

Halloween hike 2020 järjestetään 30.10.-1.11.2020 Kannonkoskella Keski-Suomen maakuntauran varrella. Reitistö käy Pyhä-Häkin kansallispuistossa ihastelemassa Etelä-Suomen hienoimman vanhan metsän satoja vuosia vanhoja ikihonkia. Piispalassa ihmetellään Keski-Suomen pisintä hiekkarantaa ja Isohiekasta löytyy lisää upeaa piitsiä ja suojelumetsiä.  

Halloween hike tarjoaa joka vuosi uuden retkeilyhaasteen. Emme ole tiukkapipoinen kilpailutapahtuma vaan tärkeintä on, että pääset hienoihin maastoihin ja haastat itseäsi sopivan pitkällä matkalla syysolosuhteissa. Maaliin pääseminen on aina voitto. Oman kulkutavan valitseminen on osa haastetta. Osallistua voi kävellen, juosten tai pyöräillen. Maastopyörä voi olla paikoin nopea, mutta polut ovat aina hyvin vaihtelevia. Usein reiteillä on myös lyhyitä umpimetsäoikoja. Jalkaisin on helppo kulkea kaikenlaisessa maastossa, mutta eteneminen on hitaampaa. Kävelijät ovat perinteisesti olleet Halloween hiken sitkeimpiä kulkijoita!

Halloween hikessa seurataan järjestäjien määrittelemää reittiä kartan tai kännykän tai gps-laitteen avulla. Reittiä ei ole yleensä merkitty maastoon. Jokaisella osallistujalla on oltava gps-piirillä varustettu Android- tai Iphone-kännykkä, jolla kuitataan tarkistuspisteissä käynnit. Suunnistustaitoa ei tarvita vaan voit kännykästä aina varmistaa, että olet reitillä. 

Jokainen osallistuja vastaa omasta huollostaan. Reitille ei kuitenkaan saa tehdä etukäteen ruoka- tai varustekätköjä. Reitillä ei ole järjestäjien huoltopisteitä. Kaikki tarvittava on itse kuljetettava mukana tai täydennettävä tapahtumakeskuksessa käydessä.


Aikataulu

 • Pisimpien matkojen lähtö on aiemmasta poiketen perjantaina 30.10. klo 19-23. Suoritusaika on 27-32 tuntia.
  • Juoksu 130 km ja pidemmät matkat
  • Kävely 75 km ja pidemmät matkat
  • Perjantaina voi lähteä myös muille matkoille, jos epäilee, että ei ehdi maaliin lauantain aamulähdössä tai muuten vain haluaa lähteä maastoon ajoissa. Esim. pyöräily 130 - 160 km tai juoksu 100 km.
 • Muiden matkojen lähtöaika on joustava lauantaina 31.10. klo 07-12. Suoritusaika on 15-20 tuntia
  • Koronan takia lauantain lähtöaikoihin voi tulla vielä sarjakohtaisia porrastuksia.
 • Maali on auki sunnuntaiaamuyöhön klo 03 saakka.

Reitit

Halloween hike polkee ja talloo tänä vuonna esiin vanhan maakuntauran pohjoisinta osuutta Pyhä-Häkin kansallispuistosta Kannonkosken kautta Piispalan nuorisokeskukselle ja edelleen Isohiekan upealle hiekkarannalle. Maakuntaura on hyvin kuljettavassa kunnossa. Poikkeuksellisesti reitti on tänä vuonna osin merkitty, koska osallistujat voivat usein seurata maakuntauran opasteita. Tarjoamme omia lisäseikkailuetappeja virallisen reitistön varrella, joten karttaa tai gps-jälkeä täytyy kuitenkin seurata. Koko reitistöalue sijaitsee melko korkealla (yli 130 m) eli suuria nousuja ja mäkiä ei tänä vuonna ole tarjolla.
 
Lähtö- ja maalipaikkana toimii Kannonkosken koulu. 
 
Aiemmista vuosista poiketen lyhin 30 km matka eroaa muista matkoista. Lyhin matka käy Piispalan hienoilla kankailla ja hiekkarannoilla. Reitti on pääasiassa helppokulkuista polkua tai hiekkateitä, mutta osuu reitille muutama kivikin. Piispalassa on kahvila avoinna lauantaina arviolta klo 9-19/20.  Lyhimmältä matkalta ei voi enää jatkaa pidemmille.

Kaikki muut matkat eli 50 km ja sitä pidemmät kulkevat ensimmäisenä maakuntauraa pitkin Pyhä-Häkin kansallispuistoon. Maakuntaura kulkee mukavan erämaisissa maisemissa.  Polku vaihtelee hieman kivisestä, mutta ajokelpoisesta polusta ajokelvottomaan kivikkoon ja huippuhienoon helppoon neulaspaanaan. Hyvä kuski ajaa melkein koko reitin. Kokemattomampi kuski työntää pyörää muutaman kilometrin, mutta pääsee kuitenkin ajamaan suurimman osan reitistä. Paikotellen pyöräilijöille tarjotaan mahdollisuutta helpompiin kiertoreitteihin.
Pyhä-Häkissä kierretään kansallispuiston tärkeimmät polut. Pyhä-Häkissä on popup-kahvila avoinna. Pyhä-Häkissä on myös kaivo. Reilun 50 km matkan jälkeen reitti palaa lähtöpaikalle Kannonkosken koululle, jossa voi huoltaa varusteitaan ja eväsvarastojaan. Kannonkosken ruokakaupat ovat lauantaina auki klo 21 asti.

Pidemmät matkat (75 km ja pidemmät) jatkavat Kannonkoskelta Piispalan kankaille ja hiekkarantakierrokselle. Piispalassa on kahvila avoinna lauantaina klo 9-19/20. Kaikista pisimmät matkat jatkavat vielä Piispalan jälkeen Isohiekkaa kohti, mutta 75 km palaa takaisin Kannonkoskelle. Isohiekan jälkeen pisimmät matkat palaavat myös Kannonkoskelle, jossa on 100 km maali.

Pisimmät 130 km ja 160 km matkat lähtevät vielä omalle loppulenkilleen 100 km huollon jälkeen.  
 
Kaikki tarkat reitit ja niiden gps-jäljet ilmoitetaan myöhemmin.

Kaikkiin reitteihin voi vielä tulla suuriakin muutoksia. Matkat ovat noin matkoja (+-5 km).

Reitin maastopyöräilykelpoisuus vaihtelee. Suuri osa reitistöstä on hyvin ajettavaa, mutta varaudu siihen, että joudut myös kantamaan polkupyörääsi.

Reittijälki jaetaan myös GPS-laitteeseen sopivana GPX-tiedostona.

Reittien tarkat pituudet varmistuvat lokakuussa, mutta tavoite on saada kunkin reitin pituus mahdollisimman lähelle listattua:
 • 30 km
 • 50 km
 • 75 km
 • 100 km
 • 130 km
 • 160 km

Kulkemansa reitin pituutta voi matkan aikana halutessaan lyhentää, mutta ei pidentää. Tämä on muutos aiempiin vuosiin.  Matkan voi lopettaa hyväksytysti vain kisakeskuksessa. Ilmoittaudu pisimmälle matkavaihtoehdolle, jonka mahdollisesti aiot suorittaa.

Tapahtumakeskus

Lähtö- ja maali

Tapahtuman lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat Kannonkosken koululla osoitteessa Opintie, 43330 Kannonkoski.
 
Suosi mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä koronatilanne huomioiden. Parkkitilaa on tänä vuonna rajatusti.

Majoitus

Tapahtumakeskuksessa ei ole virallista yöpymismahdollisuutta. Keskellä yötä maaliin saapuville löytyy tarvittaessa paikka koulun lattialta, mutta tarvitset oman makuupussin ja alustan. 

MaastoMahdilla on ehkä tulossa edullisia petipaikkoja myyntiin reilun 20 km päässä Kannonkoskelta. Näistä ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin.

Tutustu Piispalan majoitustarjontaan.

Ilmoittautuminen ja hinnat

Osallistujamäärää saatetaan rajoittaa koronatilanteesta riippuen. Ilmoittautuminen voidaan sulkea etuajassa, jos koronarajoitukset sitä edellyttävät.

Suositeltavaa on osallistua kaverin kera tai lyöttäytyä viimeistään lähtöpaikalla muiden samaa matkaa kulkevien joukkoon.  

Ilmoittautuminen verkkokaupassa

Hinnat

 • 30.9.2020 saakka nopeiden halvat hinnat: 
  • 30 km: 30 euroa
  • 50 km - 75 km: 35 euroa
  • 100 km - 160 km: 40 euroa
 • 1.10.2020 - 14.10.2020:
  • 30 km: 35 euroa
  • 50 km - 75 km: 40 euroa
  • 100 km - 160 km: 45 euroa
 • 15.10.2020 - 25.10.2020:  Myynnissä on enää satunnaisia peruutuspaikkoja
  • 30 km: 40 euroa
  • 50 km - 75 km: 45 euroa
  • 100 km - 160 km: 50 euroa
 • Jälki-ilmoittautuminen 26.10. alkaen on mahdollista vain rajoitetulle määrälle. Kaikki matkat 50 euroa. 
 • Alle 15-vuotiaat lapset pääsevät vanhemman seurassa mukaan puoleen hintaan alennuskoodilla "lapsiale". Alle 15-vuotiaille suositellaan vain 30 km matkaa.  Alelippu lapselle täytyy ostaa erikseen eikä samaan aikaan kuin aikuisen lippu, koska muuten myös aikuisen lippu tulee vahingossa alehinnalla.
 • Ilmoittautuminen on mahdollista vain verkossa ja etukäteen. Tapahtumapäivänä ei voi enää ilmoittautua.

Koronatilanne

Koronatilanteen muuttuminen voi vaikuttaa tapahtumamme järjestämiseen. Jos tiukentuvat rajoitukset estävät järjestämisen, niin siirrämme osallistumisenne automaattisesti seuraavaan vuoteen tai palautamme osallistumismaksun kulut vähennettynä (5 eur).  
 
Jos sairastut tai olet altistunut koronavirukselle etkä pysty osallistumaan, niin siirrämme osallistumisesi seuraavaan vuoteen tai johonkin muuhun MaastoMahdin tapahtumaan tai palautamme osallistumismaksusi kulut vähennettyinä (5 eur).  Siirrä osallistumisesi, jos sinulla on pieniäkään hengitystieinfektion oireita tai et koe muutoin olevasi kunnossa. Lääkärintodistusta ei tarvita.
 

Kaikkien osallistujien kännyköissä täytyy olla asennettuna ja aktivoituna koronavilkkusovellus.

Tarkemmat koronatilanteen vaatimat toimintaohjeet julkaistaan myöhemmin.

Hinta sisältää:

 • Vedenpitävän reittikartan
 • Sanallisen reittiohjeen www-sivulla (ei tulostetta)
 • Reittijäljen gpx-tiedostomuodossa omaan gps-laitteeseen tai puhelimeen
 • Reittiapu-www-sovelluksen, joka näyttää sijaintisi reitillä tai sen sivussa
 • Älypuhelinpohjaisen online-seurannan verkossa
 • Peseytymisen ja eväspussin tapahtuman jälkeen. 
 • Raatotaksikyydin keskeyttäessä. 

Sairastumistapauksissa osallistumisensa voi siirtää seuraavan vuoden Halloween Hikeen, tai sitä ennen järjestettäviin muihin MaastoMahdin tapahtumiin. Lääkärintodistusta ei tarvita.

Jos olit edellisvuonna sairaana, niin voit siirtää osallistumisesi tälle vuodelle. Ilmoita siirrosta osoitteeseen maastomahti@eeme.li 

ITRA

Kaikille matkoille haetaan ITRA (International Trail Running Association) pisteytys. Jos haluat ITRA-pisteitä niin ilmoita syntymäaikasi ilmoittautuessasi. ITRA-pisteiden saaminen edellyttää, että olet kulkenut koko matkan ilmoitettua reittiä pitkin.


Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Varmista oma vakuutusturvasi.

Järjestäjä

Tapahtuman järjestää MaastoMahti Ry (halloween@eeme.li

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti